Ebben a rekkenő hőségben leginkább két dologra vágyunk: egy hideg vízzel teli medencében ücsörögni egész nap, és egy finom hűsítő italt kortyolgatni. 🥵 Előbbit sajnos nem tehetjük – legalábbis nem minden nap –, utóbbira azonban van néhány, ráadásul egészséges tippünk! 😉
Amikor fodrászt vagy manikűröst választunk, egy plusz pont és megnyugtató számunkra, ha az adott szakembernek is szép a haja/körme. Ha fogászatra megyünk, megnézzük a fogorvosunk fogait, hogy rendben vannak-e. De mi a helyzet a gluténmentes alapanyagokkal? Honnan tudhatjuk, hogy biztosan jók-e, amíg ki nem próbáljuk? A Benefittnél az egyik garancia erre a sok éves tapasztalatunk, a kiváló és nagy tudással bíró fejlesztő szakembereink, élelmiszermérnökeink, és van még egy titkos „összetevőnk”, amit most elárulunk neked! 😉
Biztosan te is láttál, hallottál már arckrém reklámot, amiben azt hangsúlyozták, hogy milyen magas a kollagén tartalma, és ez gyönyörűvé varázsolja a bőrt. Ki ne szeretne – főleg most, hogy itt a nyár – szép, feszes bőrt? A kollagén azonban nem csak erre jó! A testünk szinte minden részében megtalálható fehérje ugyanis szerepet játszik az ízületek és a csontok egészségében is. A kollagén tehát igen fontos alkotóeleme szervezetünknek, és bizony pótolni kell, nem csak azért, mert egy idő után csökken a mennyisége, hanem azért is, mert ma már alapból kevesebbet veszünk magunkhoz az étkezéseink során. Hogy miben van kollagén, mitől lesz kevesebb a szervezetünkben, és hogyan pótolhatjuk? Eláruljuk mostani cikkünkben.
Korábbi bejegyzésünkben felsoroltuk, mi mindent lehet készíteni egészségesebb lisztekből. Most a kenyeret emeljük ki, ami talán a leggyakoribb otthon sütött tészta. Nyilvánvalóan mindannyian szeretnénk, hogy a gluténmentes kenyerünk a lehető leginkább hasonlítson a sikért tartalmazó gabonákból sütött tésztához, no és persze, hogy a legegyszerűbben elkészíthessük. Most adunk néhány tippet és információt ahhoz, hogy mire érdemes figyelni, ha saját magad sütöd a gluténmentes kenyered.
Nemrégiben adtunk néhány tippet ahhoz, hogyan érheted el a tökéletes gluténmentes kenyér állagot. Már abban a cikkünkben is érintettük, hogy nem mindegy, melyik sikérmentes lisztet, milyen ételhez használjuk. Most ehhez is adunk néhány hasznos tanácsot! De előtte néhány fontos információt is megosztunk!
A növényi olaj valamilyen növény magjából, terméséből vagy egyéb értékes részéből kinyert, szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotú zsiradék. Manapság már nagyon sok fajtája ismert, és kijelenthetjük, hogy számos jó hatásuk van szervezetünkre, mind belsőleg, mind külsőleg. Használhatóak kozmetikumként, de a gasztronómiában is egyre inkább elterjedtek sokoldalú felhasználásuk és jótékony hatásuk miatt.
Ebben a blogbejegyzésben bemutatunk néhány növényi olajat, melyeknek fogyasztása hozzájárulhat az egészséged megőrzéséhez, és igyekeztünk 1-2 tévhitről is lerántani a leplet!
Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett finomságok farsangra, és Valentin napra a Benefitt ajánlásával:
Az idei farsangi időszak egészen március elejéig tart, így bőven van időd arra, hogy ne csak a Valentin napot édesítsd meg ínycsiklandó finomságokkal.
Újítsd meg az étkezésed is az új évben!
5 egészséges, és finom reform köret alapanyag, amit szeretni fogsz
Új év, új célok! Hagyományosan ilyenkor fogadják meg a legtöbben, hogy mostantól egészségesebben élnek. Többet mozognak, diétáznak, vagy legalább igyekeznek egészségesebben táplálkozni.
Vegán, vagy vegetáriánus? Tudd meg a különbséget!
Próbálj ki egyszerű recepteket, amelyeket kezdő vegán szakácsok is kiráznak a kisujjukból. A vegán és a vegetáriánus étkezés, ma már nem ismeretlen fogalmak senki előtt. Mindenki hallott már róla, ám nem mindenki tudja pontosan, mit is jelent ez a két, nagyon hasonló kifejezés.
Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.