Ha gyakorlott lekvárfőző vagy, biztosan tudod, hogy embert próbáló munka órákig kavargatni a forró gyümölcsöket. Amikor már a századik izzadságcsepp is legördült a homlokodon, nagy eséllyel az égre emeled a tekinteted, és azt kérdezed: Miért nem lehet ez egyszerűbb?!
Lehet! A hogyan titkát megtalálod a legfrissebb blogcikkünkben!
A kollagén egy fő fehérjerész a kötőszövetes állományon belül. Fontos alkotórésze a porcnak, szalagoknak, ínaknak, csontnak és fogaknak, bőrnek. Az érfalak rugalmasságát biztosítja, valamint a szem szaruhártyájának kialakulásában is szerepet játszik.
Napjainkban egyre több olyan élelmiszer érhető el a szupermarketek, élelmiszer nagyáruházak polcain, melyek bioaktív összetevői szerepet játszanak az egészségmegőrzésben. Ezen élelmiszereket gyűjtőnéven funkcionális élelmiszereknek nevezzük.
Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.