Banános- aszalt áfonyás- diós zabpehelykeksz recept
Banános - aszalt áfonyás - diós zabpehelykeksz recept
1 db kekszben (nyersen 40 g) – 67 Kcal
Hozzávalók / 11 db
3 db érett banán (meghámozva)
120 g Interherb Benefitt zabpehely lágy aprószemű
1 és 1/2 csipet Benefitt Himalája só rózsaszín finomszemcsés
35 g aszalt áfonya
35 g dió
Elkészítés
1 . Készítsük elő a hozzávalókat!
2. Törjük össze egy villával a 3 db felkarikázott banánt.
3. Adjuk hozzá a 1 és 1/2 csipet sót. Legtöbbször himalája sót használok, mert tele van értékes ásványi anyagokkal és nyomelemekkel.
4. Öntsük hozzá a zabpelyhet. Én a finomabb szemű változatot szeretem. Ennek az íze sokkal lágyabb, de ugyanolyan teljes értékű, mint a nagyobb szemű változata.
5. Jó alaposan keverjük össze.
6. Majd egy mozsárban törjük össze a 35 g diót. És ezt is tegyük bele a masszánkba.
7. Jöhet a 35 g aszalt áfonya is.
8. 175 fokon melegítsük elő a sütőt.
9. Így néz ki a kész massza. Ebben már minden alapanyagunk benne van.
10. Egy kanál segítségével kis halmokat formázzunk.
11. Majd a halmokat tegyük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ujjainkkal formázhatjuk kicsit.
12. 175 fokon 15 perc alatt süssük készre. Szerencsére gyorsan megvan. :)
13. A kész keksz nem kemény, hanem nagyon finom a banántól krémes és puha állagú lesz.
14. Kb. 11 db fog kijönni a masszánkból.
15. Ezt a kekszet az egész család szereti, rendszerint nagyon gyorsan elfogy. A sütés után rögtön mentek magamnak pár darabot, nehogy lemaradjak róla. :-)
Faragó-J. Barbi