Citromos mandulás sütemény
Instrukciók
- 1. A 4 db tojást szétválasztjuk, mind a két felét egy-egy keverő edénybe tesszük.
- 2. A tojás sárgájához hozzáadjuk az eritritet és a 3 citrom reszelt héját, majd kikeverjük.
- 3. A mandulaliszthez hozzákeverjük a sót, a sütőport és a szódabikarbónát és három részletben hozzákeverjük a tojássárgájához. Addig keverjük kézzel vagy géppel, amíg egységes szerkezetű lesz.
- 4. A tojás fehérjét robotgéppel kb. 4-5 perc alatt kemény habbá verjük.
- 5. A fehérje habot két részletben hozzáadjuk a mandulás keverékhez. Óvatosan dolgozzuk össze, hogy a hab ne törjön össze. Nem kell, hogy teljesen homogén legyen, lehetnek benne kisebb egyenletlenségek is.
- 6. A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 175°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 35 perc alatt aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- 7. A megsült tésztát vegyük ki a formából, egy rácson hagyjuk kihűlni. Vékony citromkarikákkal, és mandulaforgáccsal díszíthetjük. Jól illik hozzá az áfonya.
4 db tojás
3 db citrom
100 g Eritrit
150 g Benefitt mandulaliszt
1.5 kk. szódabikarbóna
1.5 tk. Benefitt Himalája só
1 tk. sütőpor