Élesztő és gluténmentes focaccia
Hozzávalók
1 kisebb tepsi focacciahoz:
200 g Benefitt Reform pizza és kenyérlángos lisztkeverék
5 g só
10 g sütőpor
3 ek olívaolaj
250 ml langyos víz
Feltétek:
- olívaolaj
- rozmaring
- nagyszemű só (parajdi só)
- lilahagyma karikák
- koktélparadicsom
Elkészítés:
A foccacia tésztához a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a vizet és az olajat hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk, átgyúrjuk. Gombócot formázunk belőle és 10 percig pihentetjük.
A pihentetés után egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát és kézzel szétnyomkodjuk téglalap formára. Az ujjainkkal kicsit benyomkodjuk a felületét, hogy szép lyukacsos legyen a teteje.
Feltétként tehetünk rá lilahagyma karikákat, színes koktélparadicsomokat, rozmaringot akár. Ezeket kicsit nyomjuk bele a tésztába. Meglocsolhatjuk olívaolajjal és megszórhatjuk nagyszemű sóval.
200°C-os sütőben 15 percig sütjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot 180°C-ra és további 25-30 percig sütjük. (én légkeverésen sütöttem)
Orsi - Goodafterfood https://www.instagram.com/goodafterfood/