Instrukciók
- 1. CHIA JAM: A fagyasztott gyümölcsöt egy lábasba tesszük, és közepes hőmérsékleten elkezdjük melegíteni. Többször megkeverjük, és amikor már forr, alacsony hőfokra kapcsoljuk és még 10 percig főzzük, hogy a gyümölcsök szétmenjenek, és a víztartalma is csökkenjen.
- 2. Miután lezártuk a tűzhelyet, a gyümölcshöz adjuk a narancslevet, a citromlevet és a juharszirupot, alaposan elkeverjük, végül jöhet a chia mag. Ezzel is összekeverjük, majd üvegbe öntjük. Ha nem használjuk fel azonnal, akkor még melegen lezárjuk. Az így elkészített jamet használhatjuk süteményhez tölteléknek, pudingok ízesítésére, de egyszerűen kenyérre is kenhetjük. 10 napig tárolhatjuk a hűtőben.
- 3. BROWNIE: A csokoládét a kókuszzsírral együtt gőz fölött megolvasztjuk, és félretesszük.
- 4. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a sóval habot verünk.
- 5. A sárgáját az eritrittel kikeverjük, és folyamatos keverés mellett lassan hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.
- 6. A brownie alapport a szódabikarbónával összekeverjük és ezt is hozzákeverjük a tojásos-csokoládéhoz, és pár perc alatt homogén állagúra dolgozzuk.
- 7. A tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
- 8. Egy kb. 35 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, eloszlatjuk benne egyenletesen és 150°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
- 9. A megsült brownie-t óvatosan kiemeljük, egy hűtőrácsra tesszük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
- 10. A brownie-t megfelezzük. Az egyik felét megkenjük a chia jammel, a másik felét óvatosan ráhelyezzük. A tetejére olvasztott csokoládét csurgathatunk dekorációnak.
Chia jam
400 g fagyasztott erdei gyümölcs
2.5 ek. Benefitt chia mag
1 ek. juharszirup
2 ek. narancslé
1 ek. citrom leve
Brownie
200 g BENEFITT Szénhidrátcsökkentett Gluténmentes Brownie lisztkeverék
200 g kókuszzsír
1 kk. Benefitt Himalája só
3 g szódabikarbóna
8 db tojás
70 g Eritrit
300 g 70%-os étcsokoládé