Gluténmentes és szénhidrátcsökkentett Pizza, serpenyőben, hasénak, sütőben - Benefitt webshop
Kosár tartalma (0 termék)
    Gluténmentes és szénhidrátcsökkentett Pizza, serpenyőben, hasénak, sütőben
    Recept megosztása

    Gluténmentes és szénhidrátcsökkentett Pizza, serpenyőben, hasénak, sütőben

    Pizza tészta:

     

    Hozzávalók:

    • Benefitt Szénhidrátcsökkentett pizza és kenyérlángos lisztkeverék: 200 g
    • Benefitt himalája só: 5 g
    • tojás: 2 db
    • sütőpor 10 g
    • olívaolaj: 3-4 evőkanál
    • langyos víz: 300 ml
    • cukor: csipetnyi
    • kakukkfű (elhagyható)

     

    Elkészítés:

     

    Mérjük ki az alapanyagokat.

    A pizza lisztkeverékhez adjuk hozzá a tojást, a sót, a sütőport, kevés langyos vizet, az olívaolajat és a kakukkfüvet, majd dolgozzuk ki a tésztát. Ha elkészült, letakarva legalább 30 percet pihentessük hűtőben. Pihentetés után újra dolgozzuk át, osszuk fel 2 részre és gombócozzuk ki.

    Kézzel, vagy nyújtófával húzzuk vékonyra és helyezzük rá a pizza sütőlapra. Szórjuk rá a ragut és a mártást, majd 240 fokos, előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt süssük készre. Tálaljuk frissen és forrón.

     

    Pizza szósz

    Hozzávalók

    • 500 g friss paradicsom
    • 150 g olasz típusú paradicsom püré
    • 100 g vöröshagyma
    • 100 ml száraz vörös bor
    • 1 db citrom
    • 60 g cukornak megfelelő édesítő szer
    • só, frissen őrölt bors
    • 12 levél friss bazsalikom, és ugyanekkora tömegnek megfelelő friss oregánó
    • Feltét ízlés szerint. Pl.: Mozzarella sajt, reszelt trappistasajt, juhtúró

    Elkészítés:

    A paradicsomot pici kockákra vágjuk össze. Az apróra vágott hagymát olívaolajban pirítsuk meg, majd a száraz vörös bort öntsük bele, amit teljesen forraljunk el. Adjuk hozzá a bazsalikomot, citromfüvet, oregánót. Öntsük rá a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot. Pirítsuk meg, csepegtethetünk bele citromlevet, adjuk hozzá a kevés édesítőszert és forraljuk össze.

     

    A)

    Klasszikus pizza

    Hozzávalók:

    • 4 db vizes mozzarella golyó
    • 200 g juhsajt
    • 200 g trappista sajt
    • Pici olívaolaj a kinyújtott tészta megkenéséhez

    Elkészítés:

    A tésztát nyújtsuk ki és kenjük meg olívaolajjal. Kenjük rá az elkészült pizza szószt, majd tegyük rá az igény szerinti feltéteket. Fektessük rá a felkarikázott mozzarella sajtot, csipkedjük rá a juhsajtot. Szórjuk meg a trappista sajttal.

    Előmelegített 230 C-fokos sütőben süssük készre.

     

    B)

    Calzone

    Hozzávalók:

    • 4 db calzonénak elegendő pizza tészta
    • 4 adag pizza szósz
    • 150 g cukkini
    • 150 g zeller gumó
    • 1 cs újhagyma
    • 150 g padlizsán
    • 150 g koktél paradicsom
    • 150 g sárgarépa
    • 4 db mozzarella

     

    A cukkinit vágjuk kisebb hasábokra, a sárgarépát vékonyabb karikákra. A padlizsánt és a zellergumót is kockázzuk fel. A zöldségeket olívaolajon pirítsuk meg, tegyünk rá egy kis őrölt borsot.

    A pizzatészta egyik felére tegyük rá a zöldségeket és locsoljuk meg a pizzaszósszal. A pizza másik felét hajtsuk a töltelékre a szélét nyomkodjuk le, majd 230 C-fokos sütőben süssük készre.

     

    C)

    Szilvalekváros, grillkolbásszal töltött pizza falatok

    Hozzávalók:

    • 4 db pizzának megfelelő mennyiségű tészta
    • 400 g virslibélbe töltött vékony grill kolbász
    • 100 g szeletelt bacon
    • 150 g sűrű szilvalekvár

    Elkészítés:

    A pizzatésztát vágjuk kisebb rombuszokra és kenjük meg vékonyan szilvalekvárral. Tegyük bele a grill kolbászt. Tekerjük fel a tésztát, majd tekerjük bele bacon szalonnába. Süssük készre 230 C-fokos sütőben.

     

    Vásárlói értékelések
    Még nincs egy értékelés sem...
    Iratkozz fel!

    Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.