Gluténmentes Lángos szaftos tarjával, salátával  - Benefitt webshop
Kosár tartalma (0 termék)
    Gluténmentes Lángos szaftos tarjával, salátával 
    Recept megosztása

    Gluténmentes Lángos szaftos tarjával, salátával 

    Gluténmentes Lángos szaftos tarjával, salátával 

    Lángos recept

    Hozzávalók 4 db-hoz:

    • Benefitt gluténmentes lángos lisztkeverék: 150 g
    • tej: 130ml
    • Benefitt nádcukor: kevés, 1 g
    • Benefitt Himalaja só: csipetnyi 0,5 g
    • Gluténmentes szárított élesztő, vagy friss gluténmentes Budafoki élesztő: 12 g
    • olaj a tésztába: 3g
    • egész tojás: 2 db (vagy 4 db sárgája)
    • olaj a sütéshez: 0,4 l

    Elkészítés:

    A langyos cukros tejben felfuttatjuk a friss élesztőt. (A száraz élesztőt a kimért lisztbe keverjük bele a langyos tejjel együtt.)

    Ha elindult, hozzáadjuk a kimért lángos lisztkeverékhez, sózzuk, beleöntjük az olajat, a 2 db egész tojást, jól összedolgozzuk, majd 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.

    Nyújtófával 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval, vagy üvegpohárral tetszőleges méretre szaggatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük.

     

    Szaftos tarja

    Hozzávalók:

    • 600 g sertés tarja
    • 200 g vöröshagyma
    • 80 g füstölt szalonna
    • só, őrölt bors
    • 8 g őrölt piros paprika
    • 100 g paradicsom,
    • 100 g TV paprika
    • sótlan alaplé
    • mustár

    Elkészítés:

    A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk. Szórjuk meg borssal, sóval, és piros paprikával. A szalonnából olvasszuk ki a zsírt, majd szűrjük le a szalonna zsírját. A szalonnazsírban süssük elő a tarját. A nagyobb szalonna darabokat tegyük vissza a húshoz, majd a megpirult tarja szeleteket vegyük ki a zsírból.

    Pirítsunk a sülő zsiradékban apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Piríthatunk bele egy kevés paradicsompürét is, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel sótlan alaplével, forraljuk fel és tegyünk bele egy kanálnyi mustárt. Pároljuk bele a kis kockára vágott paradicsomot és TV paprikát. Ha szükséges, öntsük fel még egyszer alaplével. Tegyük bele a húst, fedjük le és pároljuk készre.

     

    Saláta

    Hozzávalók:

    • 100 g füstölt kenyér szalonna
    • 300 g tejföl, vagy tejmentes lencsetejföl vagy kókusz joghurt
    • 1 db közepes jégsaláta

    Elkészítés:

    A kis kockára vágott füstölt kenyérszalonnát pirítsuk ki, adjuk hozzá a tejfölhöz, majd keverjük össze a vékonyabb csíkokra vágott jégsalátával.

    Tálalás:

    Alulra tegyük a lángost, amire rátesszük a szelet húst, meglocsoljuk a hús szaftjával, majd a tetejére halmozzunk a salátából.

    Vásárlói értékelések
    Még nincs egy értékelés sem...
    Iratkozz fel!

    Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.