Gluténmentes mézes mandulás puszedli eperhabbal
Mézes puszedli
Hozzávalók:
- Benefitt Szénhidrátcsökkentett gluténmentes muffin és piskóta lisztkeverék: 150 g
- porcukor: 20 g
- méz, vagy almacukor: 30 g
- vaj (vagy margarin, vagy kókuszzsír):100 g
- tojás sárgája 4 db
- szódabikarbóna: 4 g
- őrölt fahéj: 2 g
- őrölt szegfűszeg:2 g
- őrölt gyömbér: 1 g
- tört mandula: 30 g
Elkészítés:
Mérjük ki a hozzávalókat. A lisztkeverékhez adjuk hozzá a tojás sárgáját, a fűszereket, a szódabikarbónát, a zsiradékot, ezeket keverjük össze és édesítsük mézzel. A begyúrt tésztához adjuk hozzá a tört, pirított mandulát, majd tekerjük fóliába és hűtőben pihentessük legalább 2 órán át.
Vegyük ki a hűtőből, formázunk kis gombócokat, tegyük zsírpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 190 fokon 15 perc alatt süssük meg.
Chia puding gyümölccsel
Hozzávalók:
- 400 g joghurt vagy kókusz joghurt
- 250 g eper
- ½ vanília rúd vagy aroma
- 40 + 40 g cukor, vagy annak megfelelő édesítő
- 2 kanál chia mag
- 2 db tojásfehérje
- őrölt bors
- ½ citrom
- 6 levél bazsalikom + a díszítéshez .
- mentalevél
Elkészítés
A villával zúzott epret vaníliával, édesítővel, és egy kevés őrölt borssal ízesítve jól összekeverjük. A joghurtba, vagy a kókusz joghurtba belekeverjük az édesítőt, a vanília ízt és a chia magot. A hűtőben pihentetve hagyom, hogy egy kicsit megduzzadjon.
A beízesített epret tegyük a robotgépbe, adjuk hozzá a tojásfehérjét és verjük kemény habbá. Az eperhabhoz adjuk hozzá a chia magos joghurtot és óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön meg a hab. Az eperhabot hagyjuk állni hidegben, amíg kisütjük a puszedlit.
Apróra vágott bazsalikom, és néhány csepp citrom adja meg a végső ízt.
Tálalás
Az elkészült puszedlit az eperhab tetejére tesszük, és egy tálban mellé kínáljuk az utánpótlást.
Pirított mandulával, eper darabokkal, bazsalikommal, és menta levéllel díszítjük.