Gluténmentes Mézeskalács recept
Elkészítési javaslat légkeveréses sütéshez:
Hozzávalók 2-3 tálca mézeskalácshoz:
- 500g BENEFITT Gluténmentes lisztkeverék (Fehér házikenyérhez)
- 175g BENEFITT Nádcukor
- 1 púpozott teáskanál BENEFITT Szódabikarbóna
- 1 csipet BENEFITT Himalája só (fehér finomszemcsés)
- 12g mézeskalács fűszerkeverék
- 120g zsiradék/margarin
- 180g méz
- 2db M-es tojás
Elkészítés menete:
- Egy tálba mérje ki és keverje össze a por állagú hozzávalókat, majd a megolvasztott zsiradékot, illetve tojást és mézet szintén gondosan keverje el benne.
- Alapos átgyúrást követően pihentesse a tésztát 15 percig, majd egy deszkán nyújtsa közepesen vékonyra. Tetszőleges alakú szaggatóval formázza meg a mézeskalácsokat és helyezze őket egy papírral bélelt tepsibe.
- 175 fokon süsse 10-15 percig a mézeskalácsokat sütője teljesítményétől függően.
- Kihűlést követően díszítheti süteményeit és lyukat fúrva beléjük akár karácsonyfadíszt is készíthet belőlük