Gluténmentes pizza
Nekem szerencsére soha nem kellett speciális étrendet, diétát tartanom, viszont fontosnak tartok tapasztalatot gyűjteni, hogy ne csak dobálózzak az ajánlásokkal, tippekkel, termékajánlókkal egy-egy konzultáció során. Ezért választottam kipróbálásra a @benefittreform kínálatából a csökkentett szénhidrát-tartalmú, gluténmentes pizza- és kenyérlángoskeveréket. Mióta nevelgetem Marcit, a kovászt, sokszor elterveztem, hogy készítek kovászos búzalisztes pizzát, de jelenleg elégnek érzem kenyérsütést minden másnap. Komoly időmenedzsmentet igényel az is Hunor mellett.
A gyorsaság mellett a gluténmentes keverékek előnye, hogy a hiányzó búzafehérje miatt nem olyan ragacsos a tészta, konkrétan csak öblíteni kell a tálat, áttörölni a pultot - hagyományos kenyérkelesztés és tésztakészítés során minimum 1 szivacs landol a kukában.
Nemrég pizzaebédet tartottunk, így kipróbáltam a legújabb lisztkeverék szerzeményt. A csomag hátoldalán van elkészítési javaslat, de én megpróbálkoztam tojás nélkül, picit több folyadékkal elkészíteni a tésztát. Tökéletesre sikerült! Elősütés után kimentünk a napi első sétára, miközben megterveztem, mi kerüljön rá feltétként: fűszeres joghurttal kentem meg, majd paradicsomot, mozzarella sajtot, zöldborsót, jalapenot, (beáztatott) házi szárított paradicsomot halmoztam rá. Nyilván a nagy adag “zöldségköret” sem hiányozhatott mellőle!
Dorka - Dorkaland https://www.instagram.com/dorkaland/