Gránátalmás chia puding
Instrukciók
- 1. A fagyasztott erdei gyümölcsöt kb. 30 perc alatt felengedjük, beletesszük egy turmixba, hozzáadjuk a kollagént és az 1 dl vizet, majd homogénre turmixoljuk.
- 2. A lila alapléhez hozzáadunk 3 evőkanál chia magot és 1 evőkanál útifű maghéjat, elkeverjük, és a tálaló poharakba tesszük.
- 3. Egy közepes tálba beletesszük a kókusztejport, hozzáöntjük a 2,5 dl vizet és egy habverő segítségével pár perc alatt csomómentesre keverjük.
- 4. A kókusztejbe bele teszünk a 4 evőkanál chia magot, és elkeverjük.
- 5. Egy gránátalmát keresztben félbevágunk, és mélyebb edénybe a vágott felévek lefelé megfogjuk az egyik kezünkben, a másik kezünkben pedig egy evőkanállal elkezdjük enyhén ütögetni a gránátalma külsejét, így a magok belehullanak a tálba. Vigyázzunk, mert az esetlegesen szétfröccsenő lé, foltot hagyhat a ruhán, vagy a falon. Olyan helyen végezzük, amit könnyen le tudunk utána takarítani.
- 6. A gránátalma magok 2/3-át hozzákeverjük a kókuszos chia pudinghoz. Kb. 15 perc állás után, amikor már érezhetően el kezd zselésedni a puding, rákanalazzuk az erdeigyümölcsös alapra.
- 7. A tetejére dekorációként szórunk a maradék gránátalmából. Akár már fogyaszthatjuk is, de hűtőben akár 2 napig tárolhatjuk.
1 ek. BENEFITT Reform Kollagén italpor, málna ízű
80 g fagyasztott erdei gyümölcs
3 dl szűrt víz
7 ek. Benefitt chia mag
60 g Benefitt kókusztejpor
1 ek. Benefitt útifűmaghéj
1 db gránátalma