Málnás quionas zabkása
Instrukciók
- 1. A quinoat mossuk át alaposan felhasználás előtt, hogy elkerüljük a „szappanos” mellékízt.
- 2. A zabpehely kivételével minden hozzávalót tegyünk egy lábasba, keverjük el, és közepes hőmérsékleten kezdjük el főzni. Keverjük meg többször és amikor felforr, fedjük le, vegyük le a hőmérsékletet, és főzzük 15 percig.
- 3. Amikor a quinoa megduzzadt és kinyílt, adjuk hozzá a zabpelyhet és még kb. 1-2 percig főzzük kevergetés mellett, amíg kásás állagot kapunk.
- 4. Tegyük félre 5 percre és készítsük elő a tálaláshoz a befőttes üvegeket.
- 5. Az üveg aljára tegyünk 1 evőkanál málnalekvárt, adjunk hozzá 1 evőkanál chia magot és keverjük el. A chia mag ahogy a nedvesség hatására megduzzad, a lekvárt zselévé változtatja.
- 6. A lekváros rétegre halmozzunk 6-8 evőkanál kását, a tetejét dekoráljuk friss vagy fagyasztott málnával.
50 g Benefitt Quinoa
100 g Benefitt zabpehely
25 g darabos mogyoróvaj
2 tk. Benefitt kókuszvirágcukor
100 g Benefitt kókusztejpor
500 ml szűrt víz
1.5 kk. Benefitt Himalája só
1 kk. kurkuma
1 db fahéjrúd
Tálaláshoz
3 ek. Benefitt chia mag
3 ek. málnalekvár
150 g málna