Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kenyér
Hozzávalók
- 400 g lisztkeverék
- 4 db nagyobb sárgarépa meghámozva, lereszelve (de lehet más zöldség is pl. cékla, karalábé stb.)
- 2 evőkanál napraforgómag
- 5 db tojás
- 0.5 dl kókuszolaj
- 1 kiskanál só
- 5 g élesztő
- kb. 2 dl langyos víz
Elkészítés
Tegyük egy nagy tálba a lisztkeveréket, a lereszelt sárgarépát, a napraforgómagot, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a tojásokat! Kezdjük el gyúrni és apránként adjuk hozzá a langyos vizet.
Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, hagyjuk pihenni 10 percig konyharuhával letakarva.
Utána sütőpapírral bélelt tepsibe formázzuk meg a kenyeret vagdossuk be egy picit a tetejét, kenjük le vízzel és a 220 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük 10 percig. Utána vegyük le 180 fokra a sütőt, a kenyereket szurkáljuk meg hústűvel és süssük aranybarnára kb. 20-30 perc (sütőtől függ a sütési idő).
Ebből az adagból 2 kenyér jön ki.