Túrós brownie
Brownieból szinte sosem elég, és annyi jó változatban lehet megsütni, lehet bármilyen süti alja, vagy teteje, készülhet simán, vagy gyümölcsökkel, magokkal, mogyoróvajjal. Most egy túrós változat receptjét látod, amihez szénhidrátcsökkentett, gluténmentes brownie lisztkeveréket használtam. Nagyon szaftos és extra csokis!
Hozzávalók egy 21x21 cm-es sütőformához:
- 4 tojás
- 1 nagy csipet só
- 30 g 1:4 édesítőszer
- 100 g kókuszolaj
- 100 g 70%-os étcsoki
- 50 g cukormentes tejcsoki
- 1 teáskanál vaníliaaroma vagy -kivonat
- 100 g @benefittreform szénhidrátcsökkentett, gluténmentes brownie lisztkeverék
- 1,5 g szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál instant kávépor
- 250 g túró, alaposan áttörve
- 10 g 1:4 édesítőszer
- 1 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma vagy -kivonat
- 1/2 bio citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk az édesítőszert és 3-5 perc alatt habosra, világosra verjük. Hozzáadjuk a kókuszolajat és a felolvasztott csokikat, valamint a vaníliát. Alaposan elkeverjük. A lisztkeverékhez adjuk a szódabikarbónát és a kávéport, majd a tojásos keverékbe dolgozzuk. A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt, szögletes sütőformába simítjuk.
A túrót botmixerrel alaposan áttörjük, belekeverjük az édesítőszert, tojást, vaníliát és citromot. Rákenjük a brownies rétegre, és az egészet 150 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha krémesebben szeretjük, akkor már a 25. perc körül vegyük ki a sütőből - szerintem úgy sokkal jobb.
Helga - Sugarfreedots https://www.instagram.com/sugarfreedots/
Brownie