Vegán zöldséges csicseri frittata
Instrukciók
- 1. A zöldhagymát felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk, a bébispenótót apróra tépkedjük.
- 2. A zöldségek kivételével minden hozzávalót beleteszünk egy tálba, alaposan elkeverjük, majd hozzá adjuk a zöldségeket is, amivel még egyszer alaposan átforgatjuk.
- 3. A muffin sütőbe vagy papír kapszlikat helyezünk, vagy ha tapadásmentes a felülete, akkor azt egy ecset segítségével alaposan kikenjük olajjal.
- 4. Az frittata alapot belekanalazzuk a muffin formákba. A forma tetejétől hagyjunk egy ujjnyi távolságot.
- 5. Előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütésen kb. 45 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. FONTOS! A muffin forma méretétől függően a sütési idő 35-50 perc között lehet!
- 6. A kész frittatákat emeljük ki a formából és már fogyaszthatjuk is. Egy pohár tea csipkebogyó tea kíséretében teljesértékű reggelit tálalhatunk.
150 g csicseriborsó liszt
30 g Benefitt sörélesztőpehely
1 tk. sütőpor
1 tk. fokhagymapor
1 tk. olasz fűszerkeverék
1.5 tk. fekete só (kalanamak)
1.5 tk. Benefitt Himalája só
500 ml víz
150 g kukorica
1 db kaliforniai paprika
3 db zöldhagyma
1 marék bébispenót
1 ek. olívaolaj