Vörös boros pulykacomb, gluténmentes burgonya fánkkal, angol parajjal - Benefitt webshop
Kosár tartalma (0 termék)
    Vörös boros pulykacomb, gluténmentes burgonya fánkkal, angol parajjal
    Recept megosztása

    Vörös boros pulykacomb, gluténmentes burgonya fánkkal, angol parajjal

    Burgonya fánk

    Hozzávalók

    • 500 g főtt burgonya (és főzőleve)
    • 300 g Benefitt szénhidrátcsökkentett gluténmentes fánk lisztkeverék
    • só, frissen őrölt bors
    • 20 g élesztő
    • 2 db tojás

    Az áttört héjában főtt burgonyát, a fánk lisztkeveréket, a tojást tegyük keverőtálba, ízesítsük sóval őrölt borssal. A burgonya főzővizében felfuttatott élesztőt egy kevés zsiradékot hozzáadva keverjük össze a tésztát. Hagyjuk pihenni, majd kanállal kiszaggatva bő zsiradékban süssük aranybarnára.

     

    Vörösboros pulykacomb

    • 1000 g pulykacomb filé
    • 150 g vörös hagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 200 g sárgarépa
    • 100 g fehér répa
    • 100 g zeller gumó
    • 50 g zsiradék (lehet: étolaj, sertés-, vagy liba-kacsazsír)
    • 300 ml száraz vörösbor
    • 50 ml paradicsompüré
    • 200 g zöldség, vagy húsalaplé
    • 4 db babérlevél
    • só, frissen őrölt bors
    • 2 g szárított, vagy 8-10 szál friss kakukkfű

    Elkészítés

    A pulykacomb filét sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsiradékban süssük elő. A sülő pulykához tehetünk egy kevés füstölt szalonnát is. Amíg a hús pirul, összevágjuk a sárgarépát, zellert, vöröshagymát, fehérrépát nagyobb darabokra.

    A megpirult pulykacombot vegyük ki és a visszamaradt zsiradékban pirítsuk meg a zöldségeket. A megpirult zöldségeket vegyük ki, majd a forró zsiradékban pirítsunk fokhagymát, tegyük bele a paradicsompürét, a kakukkfüvet, babérlevelet. Öntsük fel a vörösborral, alap lével és tegyük bele vissza a húst. Sózzuk és visszateszünk a hús mellé néhány hagymát, szalonnát. Fedjük le fóliával és 1 órára tegyük a 160 fokra előmelegített sütőbe. Mielőtt elkészül, adjuk hozzá az előpirított zöldségeket, és kb. 20 perc alatt pároljuk készre.

     

    Angol parajet

    Hozzávalók:

    • 400 g spenót levél
    • 4 gerezd zúzott fokhagyma
    • só, őrölt bors
    • 40 ml étkezési olaj

    Elkészítés:

    A spenót leveleket forró serpenyőben kevés zsiradékon megroppantjuk. Ízesítsük sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával.

    Tálalás

    A pulykát szeleteljük fel. A spenótot halmozzuk a tányérra és tegyünk mellé zöldségeket. Tegyük rá a felszeletelt húst a zöldségekre, és a mártással locsoljuk meg az ételt. A fánkot vágjuk félbe és tegyük a zöldség és a hús tetejére.

     

    Vásárlói értékelések
    Még nincs egy értékelés sem...
    Iratkozz fel!

    Feliratkozás után értesülést kapsz az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről.