Zöldséges bulgursaláta
Instrukciók
- 1. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben, lefedve, közepes hőmérsékleten megfőzzük. A főzővízbe teszünk ½ tk sót.
- 2. Előkészítjük a zöldségeket: a lilahagymát, uborkát és olívát felkarikázzuk, a paradicsomot mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. A lencséről leöntjük a levet és átöblítjük.
- 3. Előkészítjük az öntetet: az olívaolajat, a lenmagolajat, a citrom levét, a mézet és a mustárt egy kisebb befőttes üvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.
- 4. Egy nagyobb tálba tesszük a megfőtt bulgurt, és megvárjuk, hogy pár perc alatt meghűljön. Hozzáadjuk a lencsét és a friss zöldségeket és alaposan összekeverjük, végül ráönjük az öntetet és azzal még egyszer összeforgatjuk.
- 5. Tálaláskor meghintjük egy kevés lenmaggal.
200 g Benefitt bulgur
400 g lencsekonzerv
150 g koktélparadicsom
2 marék rukkola
1 db lilahagyma
1 tk. Benefitt Himalája só
2 ek. Benefitt lenmagolaj
2 ek. olívaolaj
1 tk. mustár
2 ek. Benefitt lenmag
1 ek. méz
1 db citrom leve
1.5 db kígyóuborka
50 g olívabogyó