A Benefitt Lángos lisztkeverék segítségével a nyári szabadság és szünidő elmaradhatatlan lángosát idéző reform élelmiszer készíthető, a hagyományos recepthez képest jelentősen lecsökkentett szénhidrát tartalommal, gluténmentes összetevőkből. A megszokott módon, rövid idő alatt, egyszerűen és gyorsan megsüthetjük családunk kedvencét, amit akár diétás étrendet követők, vagy gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.
|
Származási hely: Magyarország
Recept
GLUTÉNMENTES Lángos szaftos tarjával, salátával
Lángos recept
Hozzávalók 4 db-hoz:
Elkészítés:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk a friss élesztőt. (A száraz élesztőt a kimért lisztbe keverjük bele a langyos tejjel együtt.)
Ha elindult, hozzáadjuk a kimért lángos lisztkeverékhez, sózzuk, beleöntjük az olajat, a 2 db egész tojást, jól összedolgozzuk, majd 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.
Nyújtófával 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval, vagy üvegpohárral tetszőleges méretre szaggatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük.
Szaftos tarja
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk. Szórjuk meg borssal, sóval, és piros paprikával. A szalonnából olvasszuk ki a zsírt, majd szűrjük le a szalonna zsírját. A szalonnazsírban süssük elő a tarját. A nagyobb szalonna darabokat tegyük vissza a húshoz, majd a megpirult tarja szeleteket vegyük ki a zsírból.
Pirítsunk a sülő zsiradékban apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Piríthatunk bele egy kevés paradicsompürét is, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel sótlan alaplével, forraljuk fel és tegyünk bele egy kanálnyi mustárt. Pároljuk bele a kis kockára vágott paradicsomot és TV paprikát. Ha szükséges, öntsük fel még egyszer alaplével. Tegyük bele a húst, fedjük le és pároljuk készre.
Saláta
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kis kockára vágott füstölt kenyérszalonnát pirítsuk ki, adjuk hozzá a tejfölhöz, majd keverjük össze a vékonyabb csíkokra vágott jégsalátával.
Tálalás:
Alulra tegyük a lángost, amire rátesszük a szelet húst, meglocsoljuk a hús szaftjával, majd a tetejére halmozzunk a salátából.