500 g
2 tepsi sütihez
Nettó tömeg: 500 g
Gyorsan és könnyen elkészíthető, ízletes piskóta alapú édes sütemények szénhidrátcsökkentett lisztkeverékét kínáljuk, gluténmentes összetevőkből. A megszokott módon, percek alatt elkészíthetőek a család kedvencei, speciális vagy diétás étrend esetén is. Lisztkeverékünkkel az omlós tésztáról és a jól megszokott ízekről sem kell lemondani, a süteményalap ízesítésének pedig csak a fantázia és kreativitás szab határt.
Hozzávalók 1 sütéshez (12db muffin vagy 1 tepsi piskóta):
Elkészítési javaslat: A kimért hozzávalókat alaposan dolgozza el, majd az átszitált lisztkeveréket finom mozdulatokkal egyenletes keverés mellett adja hozzá. A felhabosított tojásokat óvatosan keverje ehhez a masszához, majd kanalazza szilikon formákba vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsse 30 percig vízgőz mellett. A megadott sütési idő irányadó.
Extra tippek: Még ízletesebbé teheti a süteményt, ha víz helyett tejjel készíti, és vaníliával ízesíti. Sütés előtt gazdagíthatja a muffinok belsejét diabetikus lekvárral, csokoládéval vagy gyümölcsökkel is. A lisztkeverék sokféle felhasználási lehetősége miatt visszafogottan édes, ezt tetszés szerint fokozhatja Benefitt Cukorhelyettesítő hozzáadásával. Ha Ön nem fogyaszthat tojásfehérjét, akkor a 6db tojássárgáját próbálja habosítani és ezzel dolgozzon, ebben az esetben plusz folyadék hozzáadására lehet szükség. A sütőpor és szódabikarbóna kiválthatóak dús szénsavas víz használatával óvatos keverés mellett.
Összetevők: tápióka keményítő, gluténmentes búzarost (búzanövény hajtásának szárából), kókusz liszt, alma rost, eritrit, szezámmagliszt, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.
Tápérték 100 g termékben
Energia: 1080 kJ (270 kcal)
Zsír: 1.9 g
Ebből telített zsírsavak 1.1 g
Szénhidrát: 47 g
Ebből cukor: 5.1 g
Ebből poliolok: 9.9 g
Rost: 38 g
Fehérje: 6.8 g
Só: 0.36 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év).
Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja vissza a termék csomagolását.
Gyártja és Forgalmazza: BGB Interherb Kft. 1136 Budapest, Tátra u. 25. Info vonal: 06 1/3-339-339
E-mail: info@interherb.hu
További információk és receptek:
Vonalkód: 599954264632_
Receptleírások és receptvideók:
Gluténmentes mézes mandulás puszedli eperhabbal
Mézes puszedli
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mérjük ki a hozzávalókat. A lisztkeverékhez adjuk hozzá a tojás sárgáját, a fűszereket, a szódabikarbónát, a zsiradékot, ezeket keverjük össze és édesítsük mézzel. A begyúrt tésztához adjuk hozzá a tört, pirított mandulát, majd tekerjük fóliába és hűtőben pihentessük legalább 2 órán át.
Vegyük ki a hűtőből, formázunk kis gombócokat, tegyük zsírpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 190 fokon 15 perc alatt süssük meg.
Chia puding gyümölccsel
Hozzávalók:
Elkészítés
A villával zúzott epret vaníliával, édesítővel, és egy kevés őrölt borssal ízesítve jól összekeverjük. A joghurtba, vagy a kókusz joghurtba belekeverjük az édesítőt, a vanília ízt és a chia magot. A hűtőben pihentetve hagyom, hogy egy kicsit megduzzadjon.
A beízesített epret tegyük a robotgépbe, adjuk hozzá a tojásfehérjét és verjük kemény habbá. Az eperhabhoz adjuk hozzá a chia magos joghurtot és óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön meg a hab. Az eperhabot hagyjuk állni hidegben, amíg kisütjük a puszedlit.
Apróra vágott bazsalikom, és néhány csepp citrom adja meg a végső ízt.
Tálalás
Az elkészült puszedlit az eperhab tetejére tesszük, és egy tálban mellé kínáljuk az utánpótlást.
Pirított mandulával, eper darabokkal, bazsalikommal, és menta levéllel díszítjük.