3db nagyobb kenyérhez
GLUTÉNMENTES Kenyér lisztkeverék
Fehér házikenyérhez
Nettó tömeg: 1000 g
Gluténmentes kenyérliszt valódi fehérkenyér ízvilággal, egyszerű, otthoni kenyérsütéshez. Tápláló és jóízű összetevőit speciális étrendet követők igényeihez válogattuk: a gluténmentes táplálkozásban jól ismert összetett szénhidrátokat (kukoricakeményítő, rizsliszt), értékes rostot (útifűmaghéj), növényi fehérjét (borsó fehérje) és egy csipet Himalája sót tartalmaz.
Hozzávalók 1db kenyérhez:
Elkészítési javaslat 1db nagyobb kenyérhez:
Elkészítés hagyományos sütőben: Az élesztőt alaposan keverje el a kimért liszttel, majd adja hozzá a folyékony hozzávalókat. Alapos átgyúrást követően 25 percig, letakarva pihentesse a tésztát (25-30 fokon). Formázzon kenyeret a tésztából és kb. 40 perc alatt süsse készre 180 fokon.
Extra tippek:
Szórja meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, így könnyebb a gyúrás és a formázás. A kenyér héja rópogósabbra és barnára sül, ha a javasolt sütési időt követően a felszínét növényi olajjal átkeni és 200 fokon, felső sütéssel újabb 10-15 percig süti. A frissen sült kenyeret rácson hagyja kihűlni, majd ezt követően szeletelje.
Elkészítési javaslat 1db nagyobb kenyérhez:
Elkészítés kenyérsütő gépben A langyos vizet és a növényi olajat öntse a kenyérsütő keverő tartályába. Egy külön edénybe mérje ki a kenyérlisztet, keverje hozzá a porélesztőt, majd óvatosan öntse a tál tartalmát a keverő tartályba. „Alap” vagy „gluténmentes” programon indítsa el a készüléket (kb. 2-2,5 óra a teljes program).
Extra tippek:
Amennyiben ropogós héjú kenyeret szeretne sütni, a program leteltével indítsa el pluszban csak a sütési programot (kb. 15 perc), vagy vegyek ki óvatosan a formából a kenyeret (ilyenkor még forró!) és hagyományos sütőben, felső sütéssel, süsse újabb 10-15 percig, 200 fokon.
Megjegyzés, tanácsok:
Bátran kísérletezzen kisebb vagy nagyobb kenyerek, bagettek, zsömlék készítésével is, ebben az esetben igény szerint növelje vagy csökkentse a sütési időket, illetve arányosan változtassa az alapanyagok mennyiségét is!
Összetevők: kukoricakeményítő, fehér rizsliszt, dextróz, borsófehérje, himalája kristálysó, útifűmaghéj liszt, stabilizátorok (hydroxi-propil-metilcellulóz, guargumi).
Mentes üzem: Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.
Tápérték 100 g termékben
Energia: 1385 kJ (330 kcal)
Zsír: <0.5 g
Ebből telített zsírsavak 0.2 g
Szénhidrát: 76 g
Ebből cukor: 5.5 g
Rost: 1.6 g
Fehérje: 4.7 g
Só: 3.0 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)
Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja vissza a termék csomagolását.
Gyártja és Forgalmazza: BGB Interherb Kft. 1136 Budapest, Tátra u. 25. Info vonal: 06 1/3-339-339
E-mail: info@interherb.hu
www.interherb.hu
FB ikon/interherb
Vonalkód: 599954264620_